[...] jaki być powinien, to jest 1:1:1, mniej więcej wygląda tak: Nasycone 18 Jednonienasycone 65 Wielonienasycone 55 Źródła tłuszczów w mojej diecie to: Żółtka jaj (średnio 4 żółtka dziennie) Oliwa z Oliwek (śr. 60ml dziennie) Olej Lniany (śr. 40ml) Olej z Ryżu (śr. 10-20ml) Tran i omega w caps Tran Muller's (ale jeszcze nie poszedł w ruch i nie [...]
brownie dokładnie :-D różnica jest taka, że autor ciasta ze zdjęcia dodał odżywkę białkową (nie wiem o jakim smaku, ale myślę, że smak piernikowy się nada rewelacyjnie :-D ). Polewa to są żółtka jaj, słodzik, kakao i stąd lepiej się prezentuje.
[...] min. aero, 3xBCAA 2. 30g UNS, 150g mleko, 30g Carbo B 29 T 2,7 W 37 286 kcal 3. 50g ryżu (kasza), 150g pierś, 10g oliwa, 100g warzywa B 36,7 T 13,1 W 42 412 kcal 4. 50g żółtka jaj, 50g sera chudego, 15g UNS B 31,2 T 18,5 W 2,8 299 kcal 5. 50g ryżu, 150g pierś, 10g oliwa, 100g warzywa B 39,5 T 13,5 W 38 420 kcal 30g migdały B 6 T [...]
[...] Proszek do pieczenia 2 łyżeczki Cynamon 4 łyżeczki Imbir 2 łyżeczki Słodzik wg uzniania (u mnie 20tabs słodzika z lidla ) 1.Marchewkę zetrzeć na drobnych oczkach 2.Białka z żółtkami ubić, dodać słodzik, proszek do pieczenia a następnie stopniowo dosypać otręby, odżywkę białkową i przyprawy. 3.Połączyć marchew z masą jajową. Przelać masę na formę [...]
To ciekwe co piszesz. Mysle, ze warto poczytac o tym, tym bardziej, ze nigdy dotad mnie to jakos nieszczegolnie interesowalo. Jak sie maja do tego zoltka jaj? Glownie one sa przyczyna obaw, bo w wiekszosci informatorow dietetycznych zaleca sie ograniczenie jaj do okolo 3 na tydzien
BTW podawałem na drugiej stronie podajże :-P podam źródła bo każdy dzień wygląda inaczej białko - jaja, drób - wątróbka, piersi. Wieprzowina - schab bez kości, czasem szynka odtłuszczona. Twaróg, odżywki białkowe, czasem ryby albo wołowina, wół raczej rzadko i nie polędwica czy ligawa :-P tłuszcze - olej lninany, rzepakowy tłoczony na zimno, [...]
[...] tłuszczy o średniej długości łańcuchach mct, olej kokosowy, masło klarowane. Ja akurat używam sporo nasyconych bo w nich też można znaleźć sporo wartości odzywczych np. żółtka jaj. Druga sprawa taka że mam taką a nie inną genetyke czy stan organizmu(bo za dziecka byłem grubasem) że nawet mając w diecie sporo tłuszczy nasyconych i niemałe [...]
[...] nie wazne czy to dzień treningowy, czy nie. Dzis miej stary rozkład, od jutra mozesz juz zacząć Aha i jeszcze wrowadz sobie tłuszcze (jesli ich nie masz jeszcze w diecie): żółtka jaj, wiłowina, dziczyzna, cielecina, masło domowej roboty, moze byc tez twróg tłusty z mleka niepasteryzowanego, tłuste ryby (węgorz, makrela). Co do kolacji, to [...]
Wczoraj po treningu zjadłem kolację powiedzmy...hm... wege :-D Jogurt grecki + suszone żółtka jaj (tyle składników odzwierzęcych) rodzynki, pestki z dyni, mielony sezam i siemię lniane, kakao Polecam. Zagryzłem arbuzem i ledwo wstałem dzisiaj. A sny... Ech... :-) Jem czasami podobny zestaw, ale zamiast jogurtu biorę mleko sojowe lub z migdałów ( [...]
Jestem po wizycie. Uczulony jestem na : - Orzechy (wszelkiego rodzaju) - Marchew - Seler - Żółtka Jaj Co robimy ze śniadaniem ? Żółtka najbardziej zbiły mnie z nóg. Nie mam alternatywy. Chyba, że narazie zostawię jak jest, wykluczę resztę i będę obserwował. Od jutra wznawiam kreatynę i jedziemy.
Jestem po wizycie. Uczulony jestem na : - Orzechy (wszelkiego rodzaju) - Marchew - Seler - Żółtka Jaj Co robimy ze śniadaniem ? Żółtka najbardziej zbiły mnie z nóg. Nie mam alternatywy. Chyba, że narazie zostawię jak jest, wykluczę resztę i będę obserwował. Od jutra wznawiam kreatynę i jedziemy. A miewałeś już problemy po jajkach ? Można wrzucić [...]
[...] ryż, różne rodzaje kaszy, płatki owsiane, jaglane, chleb razowy, czasem makaron i oczywiście owoce i warzywa. Źródłem tłuszczu w mojej diecie są produkty zwierzęce: żółtka jaj, tłuszcz rybi, tłuste kawałki mięs, a także roślinne jak oliwa z oliwek, olej rzepakowy, orzechy, masło orzechowe. Jak więc widać można jeść w sposób urozmaicony, [...]
Kwas szczawiowy (szczaw, szpninak, rabarba) i kwas fitynowy ( produkty zbożowe i strączkowe) obniażają przyswajalność wapnia. Nie należy produktów , zawierajacych te kwasy w dużych ilościach, podawać zwłaszcza dzieciom i ludziom starszym. Fofsor jest również składnikiem budulcowym *) % fosforu występuje w kościach i zębach, część wchodzi w skład [...]